Volum 30  Núm. 1  2019
Casos clínics
Febrer de 2012
Fractura osteoporòtica en dona fibromiàlgica

Anna Fabra Noguera, Eva Pablos Herrero, Montserrat Baré Mañas.

Resum

La fibromiàlgia (FM) és una síndrome caracteritzada per dolor musculesquelètic difús, en general mal definit, acompanyat d’uns punts dolorosos específics en l’exploració física. El pacient es queixa també de cansament, dificultat per dormir i ansietat o depressió.

La FM afecta a Espanya el 2,4% de la població general major de 20 anys. El 90% són dones de 20 a 60 anys , amb una edat mitja de 49 anys. Es un motiu de consulta freqüent en atenció primària i en reumatologia1-2. La seva cronicitat s’associa a alts costos directes i indirectes d’absentisme laboral3.

S’estima que l’osteoporosi afecta a un 30-40% de totes les dones postmenopàusiques i quasi el 50% de les persones de més de 76 anys.

http://www.butlleti.cat/ca/Vol30/iss1/autors.aspx

file_downloadDescarregar
Open Acces

Aquest article es distribueix sota els termes de la llicència de Creative Commons Reconeixement NoComercial-SenseObraDerivada​.

Els autors que publiquen en el Butlletí mantenen el dret de copyright sobre els seus articles i permeten que aquests siguin difosos lliurement. Això permet a tothom reproduir l’article mentre es respectin la atribucions d’autoria i detalls de citació.


Més populars Més Populars
Open Acces Open Acces

Butlletí de l'Atenció Primària de Catalunya
està distribuïda sota una llicència de Creative Commons Reconeixement NoComercial-SenseObraDerivada​.


Els treballs que els autors volen publicar al Butlletí han de ser enviats electrònicament fent servir el sistema d’enviament disponible a la web.
Els manuscrits poden enviar-se en català o castellà.


keyboard_arrow_up