Volum 39  Núm. 3  2021
Casos clínics
Juny de 2021
És un flegmó dental?

Raquel Pinto Rodríguez, Alba Martínez Escudé.

Resum

El carcinoma de cèl·lules escamoses de cap i coll (HNSCC: Head an Neck squamous cell car- cinoma) descriu una sèrie de diferents tipus de tumors malignes que afecten a coll, laringe, nas, sins paranasals i boca. Són poc freqüents i la majoria afecten a la cavitat oral. Presentem el cas d’un home de seixanta anys que va consultar diverses vegades per un flegmó dental d’evolució tòrpida, i que finalment va ser diagnosticat de càncer oral. Tot i efectuar-li un tractament ràpid i agressiu el pronòstic va ser desfavorable. En el marc de l’atenció primària, el treball en equip de l’odontòleg i el metge de família és fonamental per aconseguir un diagnòstic precoç, millorar la probabilitat de curació i disminuir la morbimortalitat.

http://www.butlleti.cat/ca/Vol39/iss3/5

file_downloadDescarregar
Open Acces

Aquest article es distribueix sota els termes de la llicència de Creative Commons Reconeixement NoComercial-SenseObraDerivada​.

Els autors que publiquen en el Butlletí mantenen el dret de copyright sobre els seus articles i permeten que aquests siguin difosos lliurement. Això permet a tothom reproduir l’article mentre es respectin la atribucions d’autoria i detalls de citació.


Més populars Més Populars
Open Acces Open Acces

Butlletí de l'Atenció Primària de Catalunya
està distribuïda sota una llicència de Creative Commons Reconeixement NoComercial-SenseObraDerivada​.


Els treballs que els autors volen publicar al Butlletí han de ser enviats electrònicament fent servir el sistema d’enviament disponible a la web.
Els manuscrits poden enviar-se en català o castellà.


keyboard_arrow_up