Volum 29  Núm. 1  2019
Cartes al director
Març de 2011
Colesterolèmia basal alterada

Federico Javier Hernández Chafes, Isidre Martínez Mateos, Elena Ruiz López, Mar Pinos Pont.

Resum

“L´elecció d´un llindar que defineixi la hipercolesterolèmia és arbitrària i guarda relació amb la magnitud del problema en un país determinat i amb els recursos disponibles. En el nostre medi, a efecte de registre, la hipercolesterolèmia es defineix amb un colesterol total (CT) = 250 mg/dl (6,5 mmol/l). L’elecció d’aquest valor també es fa per evitar l’etiquetatge d’una gran part de la població com hipercolesterolèmica. No obstant això, xifres més baixes de CT per sobre de 200mg/dl (5,2 mmol/l) ja poden condicionar intervencions terapèutiques en prevenció primària si coexisteixen amb altres factors de risc cardiovascular. Per tant, la definició d’hipercolesterolèmia es fa per motius purament epidemiològics”… Així resa la guia actualitzada del colesterol i risc coronari de l’ Institut Català de la Salut

http://www.butlleti.cat/ca/Vol29/iss1/4

file_downloadDescarregar
Open Acces

Aquest article es distribueix sota els termes de la llicència de Creative Commons Reconeixement NoComercial-SenseObraDerivada​.

Els autors que publiquen en el Butlletí mantenen el dret de copyright sobre els seus articles i permeten que aquests siguin difosos lliurement. Això permet a tothom reproduir l’article mentre es respectin la atribucions d’autoria i detalls de citació.


Més populars Més Populars
Open Acces Open Acces

Butlletí de l'Atenció Primària de Catalunya
està distribuïda sota una llicència de Creative Commons Reconeixement NoComercial-SenseObraDerivada​.


Els treballs que els autors volen publicar al Butlletí han de ser enviats electrònicament fent servir el sistema d’enviament disponible a la web.
Els manuscrits poden enviar-se en català o castellà.


keyboard_arrow_up