Volum 30  Núm. 2  2021
Treballs Originals
Juny de 2012
Incidència de fractures en persones majors de 50 anys i factors associats registrats en la història clínica electrònica d´atenció primària

Rafael Azagra Ledesma, Marta Zwart Salmerón, Nuria Puchol Ruiz, Amada Aguyé Batista, Ana Puente Sanagustín, Emili Gené Tous.

Resum

L’osteoporosi és una malaltia sistèmica d’afectació esquelètica que és asimptomàtica fins que es complica amb una fractura òssia que succeeix desprès d’un traumatisme de poca força d’impacte (fractura per fragilitat). Es tracta de la malaltia òssia més comuna i representa un greu problema de salut publica mundial i no tan sols als països desenvolupats, sent Europa la regió mundial més perjudicada1,2. A Europa, en anys de vida perduts ajustats per discapacitats (AVAD), supera a les malalties neoplàsiques més comunes, llevat a les de pulmó2. En el context de les malalties musculoesquelètiques cròniques, els AVAD perduts a l’any 2000 varen ser de 3,1 milions per l’osteoartritis (artrosis), 2 milions per l’osteoporosi i un milió per l’artritis reumatoide2.

http://www.butlleti.cat/ca/Vol30/iss2/2

file_downloadDescarregar
Open Acces

Aquest article es distribueix sota els termes de la llicència de Creative Commons Reconeixement NoComercial-SenseObraDerivada​.

Els autors que publiquen en el Butlletí mantenen el dret de copyright sobre els seus articles i permeten que aquests siguin difosos lliurement. Això permet a tothom reproduir l’article mentre es respectin la atribucions d’autoria i detalls de citació.


Més populars Més Populars
Open Acces Open Acces

Butlletí de l'Atenció Primària de Catalunya
està distribuïda sota una llicència de Creative Commons Reconeixement NoComercial-SenseObraDerivada​.


Els treballs que els autors volen publicar al Butlletí han de ser enviats electrònicament fent servir el sistema d’enviament disponible a la web.
Els manuscrits poden enviar-se en català o castellà.


keyboard_arrow_up