Volum 34  Núm. 2  2024
Casos clínics
Juny de 2016
Osgood-Schlatter, una causa freqüent de coixesa en adolescents

Marina Escofet Peris, M. Teresa Alzamora Sans, Maialen Martínez de Lagran Soria.

Resum

La coixesa en el nen i l’adolescent requereix un bon diagnòstic diferencial. En primer lloc, diferenciarem entre lesió traumàtica i no traumàtica. Pel que fa les no traumàtiques, en la coixesa en el nen i l’adolescent hem de descartar la sinovitis transitòria de maluc (amb antecedent respiratori tipus viral habitualment), la malaltia de Perthes (afectació del maluc de caràcter avascular) i l’osteocondrosi. Aquesta darrera es produeix en aquells punts on els tendons s’uneixen a l’os. Sovint apareix als genolls (malaltia d’Osgood-Schlatter) i també als peus (malaltia de Sever). Presentem el cas d’un pacient de 14 anys que consulta per coixesa i tumefacció en el nivell tibial anterior dret.

http://www.butlleti.cat/ca/Vol34/iss2/3

file_downloadDescarregar
Open Acces

Aquest article es distribueix sota els termes de la llicència de Creative Commons Reconeixement NoComercial-SenseObraDerivada​.

Els autors que publiquen en el Butlletí mantenen el dret de copyright sobre els seus articles i permeten que aquests siguin difosos lliurement. Això permet a tothom reproduir l’article mentre es respectin la atribucions d’autoria i detalls de citació.


Més populars Més Populars
Open Acces Open Acces

Butlletí de l'Atenció Primària de Catalunya
està distribuïda sota una llicència de Creative Commons Reconeixement NoComercial-SenseObraDerivada​.


Els treballs que els autors volen publicar al Butlletí han de ser enviats electrònicament fent servir el sistema d’enviament disponible a la web.
Els manuscrits poden enviar-se en català o castellà.


keyboard_arrow_up