Volum 35  Núm. 4  2020
Casos clínics
Desembre de 2017
Pacient amb sospita de còlic biliar; com l´ecografia pot canviar la nostra visió

Tareca Díaz Grijuela, Neus Martinez Martinez, Marta Novillo Santos.

Resum

L’equinococcosi quística és una zoonosi parasitària causada per cestodes del gènere Equinococcus granulosus. És una malaltia d’alta endemicitat a països mediterranis, Àsia i Sud- americà. Aquesta infecció deriva en l’aparició de quists hidatídics especialment a fetge i pulmó. L’equinococcosi quística sol ser asimptomàtica, però quan dona símptomes pot simular un còlic biliar. El diagnòstic de l’equinococosi és per prova d’imatge, essent l’ecografia el gold standard. En aquesta publicació realitzarem, a partir d’un cas clínic, un repàs de l’equinococcosi quística i del diagnòstic mitjançant ecografia.

http://www.butlleti.cat/ca/Vol35/iss4/6

file_downloadDescarregar
Open Acces

Aquest article es distribueix sota els termes de la llicència de Creative Commons Reconeixement NoComercial-SenseObraDerivada​.

Els autors que publiquen en el Butlletí mantenen el dret de copyright sobre els seus articles i permeten que aquests siguin difosos lliurement. Això permet a tothom reproduir l’article mentre es respectin la atribucions d’autoria i detalls de citació.


Més populars Més Populars
Open Acces Open Acces

Butlletí de l'Atenció Primària de Catalunya
està distribuïda sota una llicència de Creative Commons Reconeixement NoComercial-SenseObraDerivada​.


Els treballs que els autors volen publicar al Butlletí han de ser enviats electrònicament fent servir el sistema d’enviament disponible a la web.
Els manuscrits poden enviar-se en català o castellà.


keyboard_arrow_up