Volum 36  Núm. 2  2021
Casos clínics
Juny de 2018
No puc empassar! A propòsit d´un cas

Raquel Pinto Rodríguez, Montserrat Martínez Fernández, Ángel Robles Torres.

Resum

RESUM

Les amígdales palatines es troben en la intersecció dels tractes digestiu i respiratori, on la mucosa conté abundant teixit limfoide i s´exposa constantment a antígens forans. Igual que en altres teixits limfoglandulars que componen el sistema immunològic del cos, les amígdales tenen una funció primària d´ajudar al cos en la lluita contra la infecció. El diagnòstic exacte del limfoma de l´amígdala palatina tal com es presenta en aquest cas clínic és important per poder guiar el tractament i evitar d´aquesta manera el sobretractament. Presentem el cas d´una dona de 73 anys que es va presentar a la consulta per problemes en empassar.

http://www.butlleti.cat/ca/Vol36/iss2/4

file_downloadDescarregar
Open Acces

Aquest article es distribueix sota els termes de la llicència de Creative Commons Reconeixement NoComercial-SenseObraDerivada​.

Els autors que publiquen en el Butlletí mantenen el dret de copyright sobre els seus articles i permeten que aquests siguin difosos lliurement. Això permet a tothom reproduir l’article mentre es respectin la atribucions d’autoria i detalls de citació.


Més populars Més Populars
Open Acces Open Acces

Butlletí de l'Atenció Primària de Catalunya
està distribuïda sota una llicència de Creative Commons Reconeixement NoComercial-SenseObraDerivada​.


Els treballs que els autors volen publicar al Butlletí han de ser enviats electrònicament fent servir el sistema d’enviament disponible a la web.
Els manuscrits poden enviar-se en català o castellà.


keyboard_arrow_up