Volum 37  Núm. 4  2020
Varis
Desembre de 2019
Accident vascular cerebral

Ignasi López Pavón, Begoña López Rodríguez, Antonio Heras Tebar, Marta Sorribes Capdevila, Maite Alzamora Sans, Judit Alegre Basagaña, Maria Viozquez Meya, Berta Catarineu Almansa, Montse Corroto Durán, Jordi Ingla Mas, Dolores Muñoz Segura, Mercedes Retana Puigmartí, de la CAMFiC Grup de Malaltia Cerebrovascular.

Resum

L’accident vascular cerebral (AVC) també es coneix com a «atac de feridura», embòlia cerebral, infart cerebral, hemorràgia cerebral o ictus. Un AVC es produeix quan una part del cervell deixa de rebre sang de manera sobtada perquè un vas sanguini s’obstrueix (isquèmia cerebral) o es trenca (hemorràgia cerebral).

http://www.butlleti.cat/ca/Vol37/iss4/9

file_downloadDescarregar
Open Acces

Aquest article es distribueix sota els termes de la llicència de Creative Commons Reconeixement NoComercial-SenseObraDerivada​.

Els autors que publiquen en el Butlletí mantenen el dret de copyright sobre els seus articles i permeten que aquests siguin difosos lliurement. Això permet a tothom reproduir l’article mentre es respectin la atribucions d’autoria i detalls de citació.


Més populars Més Populars
Open Acces Open Acces

Butlletí de l'Atenció Primària de Catalunya
està distribuïda sota una llicència de Creative Commons Reconeixement NoComercial-SenseObraDerivada​.


Els treballs que els autors volen publicar al Butlletí han de ser enviats electrònicament fent servir el sistema d’enviament disponible a la web.
Els manuscrits poden enviar-se en català o castellà.


keyboard_arrow_up