Volum 39  Núm. 3  2024
Treballs Originals
Juny de 2021
Observatori de la medicina familiar i comunitària al Maresme (OMFAM): Impacte de la pandèmia COVID-19 sobre el burnout professional

Juan José Montero Alía, Antoni Casanova Uclés, Gemma Seda Gombau, Teresa Gros Garcia, Elena Zurilla Leonarte, Maria Bartolomé Regué, Mª Mercè Jiménez González, Esther Valentín Moya, Mª Mar Rodríguez Àlvarez, Laura Rodríguez Gaspà, Sílvia Cid Andújar, Anna Champer Blasco, Isabel Moreno Hernández, Silvina Alcorta Vallejos, Xènia Àrias Sáez, Marta Piró Ibáñez, Pere Toran Montserrat.

Resum

Introducció

Els treballadors del sistema sanitari, amb unafeina emocionalment intensa, recursos insuficients i estrès crònic, són especialment vulnerables a patir burnout. El desgast professional,conegut com burnout, va ser definit per MaslachiJackson (1986) com: “síndrome d’esgotamentemocional, despersonalització i baixa realització personal, que pot ocórrer entre individusque treballen amb persones”. La pandèmia dela COVID-19 ha suposat un impacte aclaparadorpels sistemes sanitaris i pel personal que treballaen ells. El metge cremat (burnt) està exposat amés errors mèdics, més absentisme i una baixaproductivitat.

http://www.butlleti.cat/ca/Vol39/iss3/3

file_downloadDescarregar
Open Acces

Aquest article es distribueix sota els termes de la llicència de Creative Commons Reconeixement NoComercial-SenseObraDerivada​.

Els autors que publiquen en el Butlletí mantenen el dret de copyright sobre els seus articles i permeten que aquests siguin difosos lliurement. Això permet a tothom reproduir l’article mentre es respectin la atribucions d’autoria i detalls de citació.


Més populars Més Populars
Open Acces Open Acces

Butlletí de l'Atenció Primària de Catalunya
està distribuïda sota una llicència de Creative Commons Reconeixement NoComercial-SenseObraDerivada​.


Els treballs que els autors volen publicar al Butlletí han de ser enviats electrònicament fent servir el sistema d’enviament disponible a la web.
Els manuscrits poden enviar-se en català o castellà.


keyboard_arrow_up