Volum 39  Núm. 3  2021
Varis
Juliol de 2021
Quan es fa una densitometria òssia?

Basat en el full de l’Institut Català de la Salut (http://ics.gencat. cat/ca/inici), Gerència Territorial de Barcelona, realitzat pel Grup de Professionals del Projecte “És millor” de l’Institut Català de la Salut.

Resum

La densitometria òssia es una radiografiaque serveix per conèixer la fortalesa delsossos: mesura la seva densitat mineral.L’objectiu de la densitometria és detectarl’osteoporosi, que es produeix quan hi hauna gran pèrdua de minerals als ossos.Cal tractar l’osteoporosi per ajudar a prevenir fractures. Quan la pèrdua de minerals als ossos és lleu, en diem osteopènia.

http://www.butlleti.cat/ca/Vol39/iss3/8

file_downloadDescarregar
Open Acces

Aquest article es distribueix sota els termes de la llicència de Creative Commons Reconeixement NoComercial-SenseObraDerivada​.

Els autors que publiquen en el Butlletí mantenen el dret de copyright sobre els seus articles i permeten que aquests siguin difosos lliurement. Això permet a tothom reproduir l’article mentre es respectin la atribucions d’autoria i detalls de citació.


Més populars Més Populars
Open Acces Open Acces

Butlletí de l'Atenció Primària de Catalunya
està distribuïda sota una llicència de Creative Commons Reconeixement NoComercial-SenseObraDerivada​.


Els treballs que els autors volen publicar al Butlletí han de ser enviats electrònicament fent servir el sistema d’enviament disponible a la web.
Els manuscrits poden enviar-se en català o castellà.


keyboard_arrow_up