Volum 30  Núm. 3  2024
Articles especials
Desembre de 2012
Document sobre hipertensió arterial i hipertròfia ventricular esquerra diagnosticada per electrocardiograma

Francisco Javier Tovillas Morán, Mariano de la Figuera von Wichman, Antoni Dalfó Baqué, Gabriel Coll Tuero.

Resum

La hipertròfia ventricular esquerra (HVE) constitueix un reconegut factor de risc cardiovascular independent(1-4). Aquest risc augmenta quan s’associa a la hipertensió arterial (HTA). L’e-lectrocardiograma (ECG) és l’exploració complementària bàsica i més accessible per l’avaluació cardíaca del pacient hipertens a l´Atenció Primària (AP). El diagnòstic de la HVE s’estableix habitualment a l’AP a partir de criteris electrocardiogràfics i és fonamental dins de l’avaluació cardíaca del pacient hipertens. Aquest mètode diagnòstic té implicacions pronòstiques desfavorables quan es fa el diagnòstic d’HVE i favorables quan es detecta la seva regressió(5,6).

http://www.butlleti.cat/ca/Vol30/iss3/autors.aspx

file_downloadDescarregar
Open Acces

Aquest article es distribueix sota els termes de la llicència de Creative Commons Reconeixement NoComercial-SenseObraDerivada​.

Els autors que publiquen en el Butlletí mantenen el dret de copyright sobre els seus articles i permeten que aquests siguin difosos lliurement. Això permet a tothom reproduir l’article mentre es respectin la atribucions d’autoria i detalls de citació.


Més populars Més Populars
Open Acces Open Acces

Butlletí de l'Atenció Primària de Catalunya
està distribuïda sota una llicència de Creative Commons Reconeixement NoComercial-SenseObraDerivada​.


Els treballs que els autors volen publicar al Butlletí han de ser enviats electrònicament fent servir el sistema d’enviament disponible a la web.
Els manuscrits poden enviar-se en català o castellà.


keyboard_arrow_up