Volum 34  Núm. 4  2024
Editorials
Desembre de 2016
Preventing overdiagnosis

Carles Llor Vila.

Resum

El proppassat 20-22 de setembre va tenir lloc a Barcelona la quarta conferència  d’un moviment sorgit fa quatre anys anomenat Preventing overdiagnosis, promogut per la revista  British Medical Journal, el Centre per a la Recerca i Pràctica Basada en l’Evidència de la Universitat de Bond (Austràlia), el Centre de Medicina Basada en l’Evidència de la Universitat d’Oxford i l’Institut Dartmouth per a Política Sanitària o Pràctica Clínica (Estats Units). Les tres edicions anteriors es van fer en països anglosaxons i aquesta vegada era la primera que es feia fora d’aquest àmbit. Per tant, era una oportunitat d’or perquè ens poguéssim pujar al vagó d’aquest moviment; malgrat això, la majoria de presentacions i d’assistents van ser de fora, principalment del Regne Unit i d’Estats Units. Enguany es va permetre que algunes de les sessions paral·leles es fessin també en castellà per poder facilitar que persones amb poc domini de l’anglès poguessin presentar els seus treballs, però la veritat és que va notar molt poc. Amb aquestes línies vull felicitar l’AQuAS, l’Agència de Qualitat Sanitària i d’Avaluació de Catalunya per organitzar aquest esdeveniment i a la CAMFiC per donar suport a aquesta iniciativa; va ser una bona manera d’impulsar Catalunya i la recerca que, encara que minsa, es fa a casa nostra al món.

http://www.butlleti.cat/ca/Vol34/iss4/autors.aspx

file_downloadDescarregar
Open Acces

Aquest article es distribueix sota els termes de la llicència de Creative Commons Reconeixement NoComercial-SenseObraDerivada​.

Els autors que publiquen en el Butlletí mantenen el dret de copyright sobre els seus articles i permeten que aquests siguin difosos lliurement. Això permet a tothom reproduir l’article mentre es respectin la atribucions d’autoria i detalls de citació.


Més populars Més Populars
Open Acces Open Acces

Butlletí de l'Atenció Primària de Catalunya
està distribuïda sota una llicència de Creative Commons Reconeixement NoComercial-SenseObraDerivada​.


Els treballs que els autors volen publicar al Butlletí han de ser enviats electrònicament fent servir el sistema d’enviament disponible a la web.
Els manuscrits poden enviar-se en català o castellà.


keyboard_arrow_up