Volum 36  Núm. 2  2022
Articles especials
Juny de 2018
Desmuntant mites: el propofol està contraindicat en al·lèrgics a soja, cacauet i ou

Olga Esteso, Victoria Cardona, Blanca Andrés, Teresa Dordal Culla, Nora Hernández, Estrella Llamas, Núria Moreno, Gustavo Perdomo, Paula Ribó, Maria Rueda, Ramon Lleonart Bellfill.

Resum

RESUM

El propofol conté com a excipient un vehicle lipídic derivat d’ou i soja. S’ha plantejat el possible risc de la seva administració a pacients al·lèrgics a ou, soja o cacauet; no obstant això, l’evidència científica existent no permet establir una relació clara entre l’al·lèrgia a ou, soja i cacauet i l’al·lèrgia a propofol. Malgrat la fitxa tècnica del propofol actualment indica com a contraindicació l’al·lèrgia a la soja o al cacauet, el present document de posicionament d’experts no recomana l’estudi al·lergològic previ a l’administració del fàrmac ni recomana de forma habitual la utilització de fàrmacs anestèsics alternatius.

http://www.butlleti.cat/ca/Vol36/iss2/6

file_downloadDescarregar
Open Acces

Aquest article es distribueix sota els termes de la llicència de Creative Commons Reconeixement NoComercial-SenseObraDerivada​.

Els autors que publiquen en el Butlletí mantenen el dret de copyright sobre els seus articles i permeten que aquests siguin difosos lliurement. Això permet a tothom reproduir l’article mentre es respectin la atribucions d’autoria i detalls de citació.


Més populars Més Populars
Open Acces Open Acces

Butlletí de l'Atenció Primària de Catalunya
està distribuïda sota una llicència de Creative Commons Reconeixement NoComercial-SenseObraDerivada​.


Els treballs que els autors volen publicar al Butlletí han de ser enviats electrònicament fent servir el sistema d’enviament disponible a la web.
Els manuscrits poden enviar-se en català o castellà.


keyboard_arrow_up